Кремль заборонив провладним експертам і журналістам словосполучення «пенсійна реформа»

1

Лояльні до влади політики, експерти, блогери та журналісти отримали вказівку з адміністрації президента не вживати термін «пенсійна реформа».

Підвищення віку виходу на пенсію рекомендується трактувати як зміни і перетворення у пенсійній системі: слово «реформи» може викликати у громадян асоціації з 1990-ми роками, передає Дождь.

Про те, що в Кремлі вирішили зобов'язати провладних спікерів не вимовляти словосполучення «пенсійна реформа», розповіли виданню два співрозмовники, близькі до Кремля, і підтвердило джерело в Держдумі. Відповідну рекомендацію з Кремля отримали державні і провладні ЗМІ, а так само всі, хто транслюють точку зору влади, тобто депутати від «Єдиної Росії», експерти та деякі блогери. Рекомендація надійшла ще в червні, коли уряд вніс в Думу законопроект про підвищення пенсійного віку, каже співрозмовник в нижній палаті.

Влада побоюється саме слова «реформа», пояснюють співрозмовники, воно буде асоціюватися у людей з труднощами 1990-их років, а таких аналогій потрібно уникнути. У Кремлі розуміють, що ідея підвищення пенсійного віку і так непопулярна у населення, тому намагаються організувати її «правильну» подачу. Замість розмов про «реформи» Кремль рекомендував використовувати інші терміни, наприклад, «перетворення» або «зміни», випливає зі слів співрозмовників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: