Львівщина отримала сучасні ультразвукові апарати (фото)

IMG_5953

Сьогодні, 16 липня, медичні заклади Львівщини отримали 7 сучасних ультразвукових апаратів GE, які використовуються для діагностики раку.

Зокрема, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАДИТ» відбулася офіційна передача УЗД-обладнання медустановам, інформує Дивись.info.

Як зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка, обладнання закупили за кошти, які вдалось зекономити при проведенні міжнародних конкурсних торгів у межах реалізації спільного проекту МОЗ України та Світового Банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

«Група наших фахівців, які працюють консультантами світового банку, завдяки прозорому проведеному конкурсу, зекономили декілька сотень-тисяч євро, за які закупили найсучасніше обладнання найкращих світових взірців 2018 року виробництва на суму 235 599,98 доларів США», - відзначив Олег Синютка.

«Сьогодні продемонстрували конкретні апарати, момографи, ультразвукову апаратуру, які будуть давати можливість не лише у Львові, але й районних центрах проводити якісну діагностику», - додав голова Львівської ОДА.

Своєю чергою, координаторка проекту Онкопервенція у Львівській області Христина Пак наголосила, що сьогодні Львівщина має змогу поставити обладнання не лише в профільні скринінгові центри та онкоцентри, але й змогла до цього долучити дуже багато районних лікарень.

«Дуже важливо, що ми охоплюємо не лише третинний рівень, а й заходимо на вторинний рівень. Львівська область є унікальною на всю територію України, тому що ми єдині маємо таку апаратуру і можливості, щоб забезпечити скринінг жіночого населення від раку молочної залози і шийки матки. Це реформа охорони здоров’я на прикладі Львівської області. Обладнання доступне для обстеження не лише жінок, але й чоловіків та дітей і кожен апарат підключений до системи Dr. Еleks», - розповіла Христина Пак.

За словами директорки департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірини Микичак, Львівщина успішно реалізувала проект, завдяки якому вдалось поставити комп’ютери у сільських лікарських амбулаторіях, включити програмне сучасне забезпечення та отримати реєстр всього жіночого населення.

Додамо, ультразвукові апарати отримали Сколівська, Новояворівська, Золочівська, Пустомитівська, Радехівська центральні районні лікарні, Львівська обласна дитяча лікарня «Охматдит» і Стрийський міський пологовий будинок.

Обстеження кожен охочий може пройти безкоштовно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: