У Гельсінкі розпочалася зустріч Трампа і Путіна

f8a54910-c5b4-49b4-ad34-2f5f6db16af1

У столиці Фінляндії Гельсінкі в Президентському палаці розпочалася зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна у форматі віч-на-віч.

Зустріч, планована на 13:20, почалася із запізненням на годину через те, що президент Росії невчасно прибув у Гельсінкі, передає Громадське.

Згідно з попереднім графіком, вони триватимуть до 14:50, потім запланований початок переговорів у розширеному форматі американської і російської делегацій. Обговорення триватиме й під час робочого обіду.

О 16:50 Трамп і Путін мають провести спільну прес-конференцію.

Путін перед зустріччю заявив, що йому «приємно зустрітися» з Трампом, і він планує обговорити «докладно» двосторонню співпрацю.

Трамп, зі свого боку, привітав Путіна з «успішним проведенням Чемпіонату світу з футболу» і заявив, що на зустрічі будуть обговорювати «велику кількість тем», а  також висловив сподівання, що «відносини США і Росії поліпшаться».

Нагадаємо, що президенти вочевидь (принаймні про це говорить західна преса та джерела у Вашингтоні) піднімуть найбільш актуальні питання російсько-американських відносин.

Ще один аспект, який турбує Росію, — військові навчання НАТО в Східній Європі, зокрема в Польщі та країнах Балтії. Особливо актуальним питання стало після саміту Північноатлантичного альянсу. У НАТО висловили побоювання, що після Гельсінкі Трамп може оголосити про замороження військової підтримки США в європейських країнах. На саміті в Брюсселі лідери Європи намагалися переконати його цього не робити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: