У Криму більше не можна забронювати житло через Booking.com

b14ae37a3fe8ad478d7ebbe34eb84d01

Сервіс Booking.com більше не надає можливість забронювати проживання в Криму для відпочинку.

Про це повідомляється на сайті сервісу, передає Дождь.

«На жаль, в даний момент на нашому сайті не можливо забронювати проживання в Криму з метою відпочинку», – йдеться в повідомленні, яке з'являється при спробі знайти варіанти проживання на півострові. При цьому можна забронювати готель, якщо вказати, що подорож по роботі.

Власник хостелу в Судаку Наталія Кириченко написала в фейсбуці, що з 16 липня Booking.com перестав збирати відгуки і оцінки туристів кримських об'єктів. Вона також опублікувала повідомлення від сервісу, в якому говориться, що функцію відключили через необхідність дотримуватися санкції ЄС щодо Криму.

«Згідно з цим санкцій, компанії Booking.com заборонено пропонувати будь-які послуги, безпосередньо пов'язані з туристичною діяльністю в Криму. Хоча бізнес-мандрівники, як і раніше можуть бронювати варіанти розміщення в Криму, будь-які відгуки, якими вони діляться, можуть бути невірно витлумачені владою як то, що Booking.com пропонує туристичні послуги в регіоні», – йдеться в повідомленні.

У липні минулого року Deutsche Welle писав, що Booking.com може легально пропонувати бронювати готелі в Криму, якщо мова йде про діловому подорожі. Тоді під вікном пошуку завжди знаходився питання про мету подорожі – ділова або приватна. Якщо користувач вибирав «приватну», то сервіс не видавав жодного готелю. Однак це питання можна було проігнорувати. Зараз користувач за замовчуванням бронює готелі на сайті для відпочинку, але може вказати, що подорожує по роботі.

У травні Ростуризм отримав доручення від Мінкультури «розглянути пропозицію щодо заборони діяльності Booking.com» на території Росії. У міністерстві пояснили, що вони отримали звернення від громадянина з вимогою закрити сервіс і перенаправили його в профільне відомство для підготовки відповіді. При це у відомстві підкреслили, що «категорично проти» блокування Booking.com або будь-якого регулювання його роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: