В уряді обіцяють знайти приміщення для Антикорупційного суду за місяць

5ad38495703ca807706749

Уряд знайде необхідне приміщення для Вищого антикорупційного суду у місячний термін.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

«Антикорупційний суд має розпочати роботу якомога швидше. Закони ухвалено, і невдовзі розпочнеться формування кадрового складу. Як уряд, ми не впливаємо на процес відбору суддів, але від нас залежить фінансування суду, його розміщення, охорона та забезпечення побутових потреб. В місячний термін плануємо знайти потрібні приміщення - і для суду першої інстанції, і для апеляційної палати», - написав Гройсман.

Він додав, що звернувся до керівництва МЗС з дорученням розпочати консультації з міжнародними організаціями щодо відбору незалежних експертів в роботі суду.

«Все те, що стосуватиметься роботи суду і компетенції уряду - зробимо вчасно і якісно», - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, 7 червня Верховна Рада ухвалила Закон «Про Вищий антикорупційний суд», яким визначаються засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їх діяльності.

Згідно з законом, ВАС здійснюватиме правосуддя у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених до його юрисдикції (підсудності), а також шляхом здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у таких кримінальних провадженнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: