Поліція затримала львів’янина, який повідомив «замінування» станції метро у Києві

17.07.2018zatrymany-17.07.2018
Фото: поліція

Поліція столичного метрополітену затримала львів’янина, який повідомив про закладену вибухівку на станції метро «Лівобережна» у Києві.

Про це повідомляє відділі комунікації поліції Києва.

Зокрема вчора вранці до управління поліції метрополітену зателефонував невідомий та повідомив, що через декілька хвилин відбудеться вибух на станції метро.

«Після отриманого повідомлення про вибух спеціалісти профільних служб ретельно перевірили станцію підземки та не виявили жодного небезпечного предмета. У свою чергу, завдяки оперативній роботі співробітників столичного управління поліції в метрополітені, вдалося швидко «вирахувати» аноніма», – зазначають правоохоронці.

У результаті розшукових заходів правоохоронці затримали підозрюваного –  60-річного чоловіка, місце проживання якого зареєстроване у м. Львів.

«Правопорушник останнім часом мешкав на території столиці. Він зізнався, що вранці зробив неправдиве повідомлення про замінування столичної станції метро із хуліганських спонукань. Крім того, вже встановлено, що він і раніше мав судимість за «мінування» інших об’єктів. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», – розповів т.в.о. начальника управління поліції в метрополітені Ростислав Падалко.

Наразі розслідується кримінальне провадження за ч.2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: