Трагедії MH17: Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих

img_e40b10e2465bf1d979d86745b736107e255547

Сьогодні рівно чотири роки, як у небі над Донбасом був збитий російськими найманцями літак малайзійський авіалінії, які летів з Амстердама.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Петро Порошенко.

«Четверті роковини трагедії MH17. Схиляємо голови у скорботі та молимось із родинами 298 трагічно загиблих. Спільна слідча група з представників Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України встановила, що літак був збитий російським зенітно-ракетним комплексом БУК, який належав російським військам та був доставлений з РФ. Саме Росія має понести відповідальність за цей теракт.

Україна і надалі надаватиме усю необхідну допомогу для проведення професійного розслідування та покарання винних у трагедії. Підтвердженням цього є нещодавня ратифікація українським парламентом Угоди між Україною та Нідерландами про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17. Вона врегульовує питання співпраці компетентних органів обох держав та переслідування і засудження винних у рамках судової системи Нідерландів», – написав Петро Порошенко.

І додав, що вірить у встановлення істини та досягнення справедливості. Усі причетні до цього теракту мають бути притягнуті до відповідальності та понести покарання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: