Україна та Литва домовилися про пряме авіасполучення

unnamed (9)

Сьогодні, 17 липня, у Львові відбулося 18-е засідання Міжурядової українсько-литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

Як зазначив під час брифінгу міністр інфраструктури України Володимир Омелян, крім того, що вже у вересні стартує потяг «чотирьох столиць», Україна буде мати пряме авіасполучення з Вільнюсом, - передає кореспондент Дивись.info.

«Ми сьогодні з литовськоми колегами у Львові обговорили порядок денний наших двосторонніх відносин, йдеться не просто про Україну, і не про Литву, а йдеться про те, що спільно ми можемо зробити для того, щоб зробити європейський континент економічно привабливим та безпечним», - підкреслив Омелян.

Зокрема, він зазначив, що вже взимку може з’явиться пряме авіасполучення між Вільнюсом та Львовом, оскільки товарообіг та пасажиропотік між двома країнами активно зростає.

«Я б дуже хотів, щоб взимку цього року відкрили авіасполучення між нашими містами. Найпізніше це буде влітку. Але впевнений, що наступного разу делегація з Литви вже прибуде потягом «чотирьох столиць», а після того прилетить прямим авіарейсом», - зазначив міністр.

Своєю чергою, міністр економіки Литовської Республіки Віргініюс Сінкявічюс відзначив, що Україна має сприятливий інвестиційний клімат для іноземних інвесторів.

«Думаю, що прогрес, який ми плануємо зробити в транспорті, з’єднати дві країни і по польотах і по поїздах, відкриє ще більші можливості і для громадян Литовської Республіки побачити прекрасну Україну, українцям побачити Литву, а нашому бізнесу приїхати і зрозуміти, що клімат для інвестицій є сприятливий. Для Литви Україна є пріоритетом номер один інтеграції у Євросоюз. Це одне із головних наших робочих питань і Литва готова максимально допомагати Україні, так як і було до цього», - сказав міністр Литовської Республіки.

Він також додав, що обидва уряди повинні працювати над тим, щоби той ріст, який є зараз, підтримувався і надалі зростав.

Фото: Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: