Фестиваль «Тарас Бульба» зібрав понад 50 гуртів (фото)

IMG_1336

Кожного року, влітку, місто Дубно Рівненської області стає іншим. Так і цьогоріч. Вже зранку, 13 липня, автобуси переповнені людьми з туристичними рюкзаками, великими сумками та наметами. Усі вони їдуть на стадіон «Спартак», де вже о 16:00 розпочинається «фестиваль впертого духу» «Тарас Бульба – 2018».

Побували там і журналісти Дивись.info.

Ще до початку події організатори обіцяли: «На Вас чекають три доби шаленого драйву!», тому присутні готують телефони, щоб не прогледіти улюблених артистів та сфотографувати їх на камеру.

Аудиторія може послухати виконавців на двох сценах. Перша – головна. Тут вже розпочинають фестиваль гурт «Жнива». Чоловіки у вишиванках співають патріотичні пісні та грають на музичних інструментах. Вже першого дня можна було насолодитися музикою гуртів «Фіолет», «KillScream», Брем Стокер», «Борщ», «Space of Variations» та «Тінь Сонця»

Друга сцена – альтернативна. На ній проходить конкурс гуртів, які були відібрані з-понад 97 команд і увійшли до наступного етапу. Усі 16 обраних груп, які співають українською мовою, змагаються за головний приз – гран-прі фестивалю «Тарас Бульба».

Для любителів послухати нічну музику, після 24:00 грають «The Crawls», «Фranko», «Zwyntar» (які стали переможцями конкурсу фестивалю у 2017 р.). «Вій» зачаровує своїми мелодіями, серед яких звучить композиція «Очі відьми». Дмитро Добрий-Вечір презентує свій новий музичний інструмент: «Я зробив його з половини кокосу. Назви ще не придумав».

Упродовж трьох днів фестивалю, усі любителі поезії та прози виступають на ЛІТ-side (літературна сцена). Сергій Синюк декларує «Рівненську баладу» та вірш про місцеві автобуси. Тата Рівна презентує книгу «СоціоPARTY», а Валентина Люліч грає на гітарі, співаючи пісню «Говерла». Порожніх місць не залишається, коли наступним запрошують виступити «класика сучасної української літератури» Сергія Жадана: «Я тут був, ще коли ви не народилися».

Він жартує, дозволяє охочим сховатися від зливи та сісти біля нього на сцені, вислуховує багато компліментів й, звісно, читає свою поезію: «Нам на світі не лишилося нічого, крім любові, звісно, крім любові».

Цьогоріч на фестиваль були запрошені Христина Соловій, «KARNA», «Жадан і Собаки», «Morphine Suffering», «Joryj Kloc» та інші. Окрім українських колективів, глядачі насолоджуються музикою і іноземних, серед яких білоруси «Znich» та італійці «Cry Excess».

На дійстві працює food-zona, де можна з`їсти щось смачне або ж просто випити кави. Для дітей функціонує «Дитяча галявина», де відбуваються аукціони, ігри, квести, майстер-класи, мильні шоу, перегляд лялькових вистав «Пан Коцький» та «Злидні», пісочна терапія (арт-терапія) і навіть ебру – малювання на воді. Для шанувальників рок-музики з інших міст організоване наметове містечко та паркінг.

Яскравим завершенням події стає виступ «Kozak System». Сотні увімкнених ліхтариків створюють неймовірно затишну атмосферу. Опісля концерту, в останню ніч фестивалю, своєю енергетикою заряджає Micik Gonibez.

Відвідувачі говорять: «Цього року фестиваль «Тарас Бульба – 2018»  зібрав понад 50 гуртів і справді подарував нам три доби шаленого драйву!».

Фото і текст: Анастасія МИГИДЮК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: