Голові Союзу журналістів Росії заборонили в’їзд в Україну

49609-1_large
Фото: ілюстративне

Очільнику Союзу журналістів Росії Володимиру Соловйову ще в лютому 2018 року було заборонено в’їзд в Україну терміном на три роки.

Про це 18 липня повідомила Незалежна медіапрофспілка України, оприлюднивши відповідь Департаменту захисту національної державності СБУ на свій інформаційний запит.

«В отриманому листі-відповіді Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України зазначено, що «в інтересах забезпечення національної безпеки України 22 лютого 2018 року громадянину Російської Федерації Соловйову Володимиру Геннадійовичу винесено постанову про заборону в’їзду в Україну терміном на три роки», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у медіапрофспілці, 27 лютого цього року Конфедерація журналістських організацій України (КЖОУ) оприлюднила заяву щодо протизаконної діяльності в Україні голови СЖР Соловйова. У своїй заяві КЖОУ звернула увагу «на антиукраїнську діяльність на території анексованого Росією Криму громадянина РФ, очільника Союзу журналістів Росії Володимира Соловйова"».

У заяві йшлося про те, що під час перебування на Кримському півострові в лютому 2018 року голова СЖР зустрічався зі ставлеником Кремля - «головою республіки» Сергієм Аксьоновим та іншими особами - «представниками кримської «влади» та проросійських організацій». Під час цих зустрічей Соловйов, за даними КЖОУ, обговорив питання взаємодії та напрями подальшої співпраці, плани спільних інформаційних заходів, а також нагородив кримських активістів інформаційної сфери відзнаками СЖ Росії «за заслуги».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: