Рука допомоги: на Львівщині власну справу відкрили 90 осіб

__1531926307_613x331.83733333333_3_0

На Львівщині  у межах проекту «Рука допомоги» на відкриття власного бізнесу надали кошти 90 особам, працевлаштували – 380, 37 осіб взяли участь у тимчасових роботах.

Як повідомляє прес-служба ЛОДА, учасники обрали бізнес в сфері послуг – це ветеринарна, видавнича діяльність, сільське господарство, будівництво, ремонт автомобілів, косметологічні, перукарські, токарні, туристичні послуги, організація відпочинку для дітей тощо. Більшість підприємців вже мали досвід роботи в обраних галузях.

Розмір фінансової допомоги на одну особу у 2018 році складає до 70 тис гривень, в залежності від бізнес-плану. На ці кошти купують матеріали та обладнання для новоспечених підприємців. Всі вони отримували соціальну допомогу і продовжать її отримувати на час участі в проекті «Рука допомоги».

Водночас підприємці-учасники сплачують податки – на сьогодні ті з них, що вже розпочали діяльність та звітували, сплатили до бюджету та Пенсійного фонду майже півмільйона гривень. А дехто, тільки відкривши власну справу, вже встиг стати роботодавцем – всього колишні  безробітні створили 23 офіційних робочих місця.

Загалом в Україні кількість охочих започаткувати власну справу серед членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб вже перевищила 600 осіб.

З них, станом на 1 липня, 176 осіб вже підготували та захистили бізнес-плани. Загальна сума поворотної фінансової допомоги, що була виділена за рішеннями комісій з реалізації проекту, вже сягнула майже 12 млн гривень.

Зазначимо, з травня 2018 року участь у проекті можуть брати підприємства малого та середнього бізнесу. Впродовж двох місяців 24 підприємця в трьох пілотних областях підготували та захистили бізнес-плани розширення: держава надасть їм поворотну фінансову допомогу на закупівлю обладнання та матеріалів за умови створення нових робочих місць для учасників проекту, або ветеранів АТО, що шукають роботу. Затверджені на 1 липня бізнес-плани передбачають створення 48 нових робочих місць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: