Справа Бабченка: суд продовжив розслідування ще на півроку

Аркадий-Бабченко-2-640x394
Фото: Politeka

Шевченківський суд Києва продовжив термін досудового розслідування справи щодо замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка ще на шість місяців.

Відповідне рішення ухвалив суддя Євген Сидоров, повідомив Громадському адвокат підозрюваного Тараса Стельмашенка Віктор Губський.

«Досі слідство називало підозрюваного Тараса Стельмашенка «громадянином Т.». Його затримали в середині червня у власній квартирі в Черкасах, під час обшуку в його помешканні знайшли пістолет», - йдеться у публікації.

СБУ вважає «громадянина Т.» командиром диверсійної групи з трьох осіб, яка у травні 2018 року відвідувала російський Ростов-на-Дону начебто для інструктажу щодо майбутніх терактів в Україні.

Нагадаємо, смерть Бабченка була інсценована, але замах на нього готувався, заявили в СБУ.

Суд назвав ім'я підозрюваного в організації замаху на журналіста Бабченка. Ним виявився Герман Борис Львович. На суді Герман назвав людину, яка у фонді Путіна відповідає за теракти в Україні. Це чоловік з іменем В'ячеслав Пивоварник. Йому заочно повідомили про підозру.

15 червня СБУ розповіла про нового фігуранта справи про замах на Бабченка — «громадянина Т.» — який, за даними відомства, керував групою осіб, що готувала замах на Бабченка. Ним виявився Тарас Стельмашенко. Адвокат Германа стверджує, що його підзахисний не знайомий зі Стельмашенком.

В СБУ заявили, що для вбивства Бабченка спецслужби РФ завербували українця та заплатили $40 тисяч. Завербований українець, який називається правоохоронцями «організатором убивства», найняв для виконання завдання знайомого — учасника бойових дій на Донбасі (виконавця). Останній отримав 30 тисяч доларів, а організатор залишив собі 10 тисяч доларів за «посередництво». Однак виконавець убивства співпрацював з СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: