Уряд спростив правила працевлаштування іноземців

630_360_1495457366-1138

Кабінет міністрів України з ініціативи Мінекономрозвитку ухвалив низку рішень  щодо дерегуляції на користь бізнесу.

Відповідні рішення були ухвалені на засіданні уряду 18 липня, повідомляє Укрінформ.

«Підтримка бізнесу - пріоритет роботи уряду та Мінекономрозвитку. Сьогодні ми спростили низку важливих речей. По-перше, доступ до телекомунікаційних мереж, щоб оператори зв’язку могли швидше поширювати широкосмуговий доступ до інтернету по всій Україні. Крім того, ми створили умови для кращої роботи державного земельного кадастру, а ще скасували низку неактуальних актів, які створюють зайвий тиск на бізнес. Це дозволить продовжити економічне зростання та залучати інвестиції в розвиток українського підприємництва», - відзначив перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов зазначив, що створення  сприятливого бізнес-клімату в Україні передбачає ухвалення значної кількості рішень щодо вдосконалення або ж скасування надмірних і нічим не виправданих регуляторних обмежень, що присутні в українському законодавстві. «Уряд продовжує методично розробляти і впроваджувати ефективні рішення на користь українського бізнесу, метою яких є створення якомога більш сприятливих для його розвитку і зростання регуляторних умов», - сказав  Нефьодов.

Відтак уряд ухвалив рішення про спрощення доступу до інфраструктури для операторів телекомунікацій, оскільки наявні умови надання доступу до елементів інфраструктури є дискримінаційні та непрозорі, а також стримують розвиток ринку телекомунікацій в Україні.

Відповідне рішення спрощує процедури розміщення технічних засобів телекомунікацій на об’єктах електроенергетики, доступ до інфраструктури об’єкта транспорту, а також затверджує правила надання доступу до інфраструктури об’єкта будівництва.

Уряд також створив умови для зменшення кількості відмов у внесенні відомостей до Державного земельного кадастру через удосконалення механізму надання адміністративних послуг у цій сфері.

Як результат, очікується зменшення кількості відмов на 100 тисяч, до 2% від загальної кількості на рік, а також економія коштів на суму 56,6 млн грн суб’єктами господарської діяльності на рік.

Уряд скасував дискримінаційну норму щодо заборони на внесення записів і зберігання трудових книжок своїх працівників іноземними юридичними особами на території України. Відповідна норма прямо суперечить Господарському кодексу України, згідно з яким іноземні юридичні особи на території України прирівнюються у своїх правах і юридичному статусі до українських.

Скасування такого обов’язку дасть змогу іноземним юридичним особам самостійно вносити відмітки до трудових книжок своїх працівників, що гармонізує Інструкцію про порядок ведення трудових книжок працівників із Господарським кодексом України, а також сприятиме безперешкодному виконанню представництвами іноземних юридичних осіб своїх обов’язків відповідно до Кодексу законів про працю.

Крім того, уряд спростив процедуру працевлаштування іноземців. Наразі для отримання посвідки співробітники Державної міграційної служби (ДМС) вимагають від іноземців після отримання дозволу виїхати та повернутися до України. При цьому такий виїзд/в’їзд може бути здійснено через територію будь-якої країни та не передбачає отримання жодних додаткових документів.

Відповідне рішення передбачає скасування можливості відмови у оформленні посвідки на проживання на підставі того, що дата в’їзду в Україну передує даті отримання дозволу на працевлаштування. Очікуваний результат таких змін - відкритість України для висококваліфікованих іноземних фахівців, а також зменшення навантаження на ДМС.

Уряд також скасував низку вже не актуальних актів різних органів центральної виконавчої влади, що не відповідають чинному законодавству.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: