Мукачевом проляже гусячий маршрут для туристів

630_360_1531987256-6169

В історичному центрі Мукачева Закарпатської області встановили вже третю скульптуру гусака, яка стала частиною нової туристичної атракції.

Як заявив керівник туристично-інформаційного центра Мукачева Максим Адаменко, тепер гості міста можуть знайомитися з його історією та визначними пам’ятками, прогулюючись «гусячим туристичним маршрутом», повідомляє Zruchno.Travel.

За його словами, дві тематичні скульптури встановили біля міської Ратуші й на вулиці Достоєвського ще 2016 року. За задумом скульптора Степана Федорина, один з гусей – фотограф і має справжнісіньку ретрокамеру, якою знімає Ратушу. Інший арт-об’єкт являє собою гусака-туриста, «озброєного» рюкзаком і парасолькою.

Третій гусак – гусак-пивовар – оселився в Мукачеві днями, завершивши своєю появою перший етап створення великого «гусячого маршруту» для туристів.

Як відомо, гусак – Святий Мартин – зображений на гербі Мукачева і тепер його свято є офіційним Днем міста. Гуси вважалися у римлян священними птахами Марса, на честь якого і був названий майбутній Святий Мартин. Загалом місті планують розмістити 11 бронзових фігурок гусей у пішохідній частині міста.

«До вже наявних скульптур приєднався гусак-пивовар – він встановлений біля ринку. Він стоїть на бочці з келихом, на якому написано "Паннонія". Поки концепція створення гусячого туристичного ринку досить сира, але вона буде формуватися і удосконалюватися – планується створити ще близько десятка таких гусей – вони різних професій, у них різні історії... Як їх включити в туристичний маршрут, як їх використовувати або яку легенду про них придумати, може вирішити самостійно будь-який міський екскурсовод або турагентство», – зазначив Адаменко.

На його думку, встановлення гуся-пивовара було «фальстартом», бо відкриття арт-об’єкта мало бути приурочено до пивного фестивалю, який відбуватиметься у вересні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: