Поліція затримала чотирьох освітян, які вимагали хабарі у вступників (фото)

Odesa_habar_pracivnuk_osvitu_3
Фото: поліція

18 липня правоохоронці затримали працівників вищих навчальних закладів Черкаської, Сумської та Одеської областей під час одержання ними неправомірної вигоди. Суми коливалися від 5 тисяч гривень до 5 тисяч доларів.

Про це інформує прес-служба Нацполіції України.

Зокрема, в Одесі оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції спільно з працівниками прокуратури Одеської області задокументували злочинну діяльність посадових осіб однієї з місцевих академій. Там декан разом із завідувачем лабораторії вимагали від трьох абітурієнтів 5 тисяч доларів США. За вказану суму неправомірної вигоди працівники освіти пообіцяла допомогти майбутнім студентам із вступом до навчального закладу.

Фото: поліція

Затримали фігурантів під час одержання хабара.

У цих освітян також вилучили ще чотири конверти із загальною сумою 2 тисячі 600 доларів США та 2 тисячі 500 гривень. На конвертах значились прізвища вступників.

Окрім цього, на Черкащині за успішне складання вступних іспитів та зарахування до навчального закладу декан одного з інститутів вимагав від абітурієнта понад 5 тисяч гривень. А у Сумській області заступник директора вишу вимагав за вирішення аналогічного питання 10 тисяч гривень.

Зазначається, що спійманим на гарячому освітянам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: