Російські військові провели навчання у вірменському селі без попередження

DCEA1B9D-9338-40CB-83A6-9E70AEE7D3CA_w1023_r1_s

Російські військові провели навчання на території російської військової бази, що знаходиться у вірменському селі Панік, без попередження 17 липня.

Про це повідомляє вірменський офіс Free Europe «Радіо Азатутюн», передає Громадське.

Місцеві жителі не знали про військові навчання, що викликало в них паніку. Згодом виявилося, що кулі та вибухівка були не навчальними, а справжніми, зазначає «Радіо Азатутюн».

Голова вірменського села Панік Вардан Макеян повідомив про російські навчання до Служби національної безпеки та в поліцію.

Він сказав, що від пострілів деякі діти втратили свідомість.

За його словами, на прохання показати документи військові спробували вибачитися та піти.

«За їхніми словами, вони виконують свою військову справу і не зобов’язані показувати нам документи», — сказав Макеян.

Командир 102-ї військової бази, на якій російські військові провели навчання, Олексій Палюхович спершу повідомив, що він не готовий відповідати на запитання з приводу навчань і надасть інформацію через прес-службу. Потім він додав, що навчання проводилися «в межах підвищення бойової готовності бази, у тому числі для виконання поставлених перед базою бойових завдань».

19 липня Палюховича прийняв губернатор Шикарської області Карен Саруханян, у якій розташована база. Саруханян сказав, що командир військової бази вибачився та запевнив, що такого більше не повториться.

«Вони сказали, що це була форс-мажорна ситуація, ніби наказу не було, усе було неорганізовано, за що вони вибачилися. Вони проводять службове розслідування, і винні обов’язково понесуть відповідальність», — сказав губернатор.

Як пише «Радіо Азатутюн», відповідно до вірменсько-російського міждержавного договору, 102-а військова база повинна попереджувати органи місцевого самоврядування, поліцію та Службу національної безпеки про маршрут пересування військ і не має права проводити навчання за межами навчальних полігонів.

Також 19 липня на ситуацію відреагував прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян та назвав навчання російських військових провокацією.

«Я вважаю це провокацією проти вірменсько-російських дружніх стосунків і провокацією проти сувернітету Вірменії. Я вважаю, що винні повинні бути виявлені та притягнуьті до відповідальності», — сказав прем’єр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: