Україна переходить на використання міжнародного класифікатора у закупівлях медичних виробів

802946

Україна підписала меморандум про співпрацю з агенцією GMDN, відповідно до якого з 2019 року медзаклади України закуповуватимуть медичні вироби, згідно з міжнародним класифікатором GMDN, який надалі інтегрують у систему Prozorro.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

На думку представників Мінекономіки, дане рішення дозволить медичним закладам спростити процес закупівель та унеможливить корупцію.

«Сьогодні ми робимо ще один крок назустріч сучасній охороні здоров’я в Україні — крок до єдиного медичного простору з Європою та усім світом. Це великий прорив. Ми першими з усіх країн, що вийшли з-під окупації совєтів, впроваджуємо міжнародний класифікатор для медичних виробів», — повідомила виконувачка обов’язки міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

За інформацією Мінекономрозвитку, досі медичні заклади могли маніпулювати технічними характеристиками та завищувати ціни закупівель ліків, проте із впровадженням єдиного класифікатора робити це буде неможливо.

«Сьогодні медичні заклади, користуючись відсутністю єдиної класифікації медвиробів, мають можливість при здійсненні закупівель уникати конкурентних процедур, розбиваючи предмет закупівлі на частини і закуповуючи їх за прямими договорами за завищеними цінами. Введення єдиної класифікації медичних виробів та інтеграції її в Prozorro дозволить чітко визначати, який саме медичний виріб закуповується і які характеристики він повинен мати», — зазначив заступник МЕРТ Максим Нефьодов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: