Google Images почав показувати Трампа за запитом «idiot»

209272

У пошуковику Google Images за запитом «idiot» («ідіот») почали висвітлюватися зображення американського президента Дональда Трампа.

Такі асоціації в пошуковику з'явилися після критики президента США в ЗМІ з відповідним виразом. Пости зі словом «ідіот» з'явилися на сторінках The Guardian, Fortune Business Insider, що і вплинуло на алгоритми Google, пише Дзеркало тижня.

Варто відзначити, що всім відомий Альберт Ейнштейн опинився на другому місці за аналогічним запитом, що викликає сумнів, що це остаточний список ідіотів. Також за цим запитом можна побачити актора Роберта Де Ніро та репера Каньє Уеста. При цьому якщо написати слово «ідіот» по-російськи, то в пошуковику з'явиться мем про мера Києва Віталія Кличка.

Зазначимо, в червні користувачі звертали увагу на те, що пошуковик Google видає біографію президента України Петра Порошенка при запиті «порося». Крім того, у видачі можна побачити мем про поросятко Петра.

Як повідомлялося раніше, у видачі заблокованого в Україні російського пошуковика «Яндекс» опинилися документи сервісу Google Docs, які містять особисту інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: