Львівський виконком дозволив збудувати 4-поверхівку в зоні садибної забудови

dsc9878-bdd9d31135deed0627673e0e24c170b7

Виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив зведення 4-поверхового будинку на вул. Куликівській, передає кореспондент Дивись.info.

Виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив зведення 4-поверхового будинку на вул. Куликівській.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Своїм рішенням виконком затвердив містобудівні умови та обмеження громадянам Перцю М. П., Мелещенко Г.К. та Цісак Х. О. для проектування та будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями та підземним паркінгом зі знесенням житлового будинку на вул. Куликівській, 10-А.

Згідно з виданими умовами та обмеженнями будівництво відбуватиметься на земельних ділянках, площею 0,0548 га та 0,0442 га (присадибна ділянка). Цільове призначення землі – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку; вид використання – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Ділянки розташовані у зоні Ж-1 – зоні садибної забудови відповідно до зонінгу Франківського району.

Максимальний відсоток забудови становить 32,26%. Гранична висота -20 м.

Питання уже розглядалося на виконкомі, але було перенесене через заперечення частини мешканців сусідніх будинків.

Як заявив сьогодні один з ініціаторів будівництва Михайло Перець, з місцевими досягнуто згоди.

«Ми проводили зустрічі з мешканцями, на яких запевнили, що багатоповерхового житла не буде, проводили геологічні дослідження, які показали, що жодних застережень щодо будівництва нема. Також ми готові компенсовувати мешканцям шкоду, якщо така буде завдана їхньому житлу. В договорах прописаний той стан, у якому перебувають зараз прилеглі будинки», – запевнив Михайло Перець.

Ці слова підтвердив представник фірми, яка проводила геологічні та самі мешканці.

Втім, компромісу досягли не з усіма. Одна з мешканок і далі наполягала на тому, що будівництво становитиме  небезпеку для сусідніх будинків. Вона також наголосила, що будувати 4-поверховий будинок у зоні садибної забудови не можна.

«Щодо будівництва 4-поверхового будинку у зоні Ж-1, то на містобудівній раді винесли рішення, що це є допустима забудова. Юридичних підстав відмовити у наданні містобудівних умов та обмежень немає, є всі документи на це будівництво, передбачені законодавством», – заявив представник управління архітектури та урбаністики ЛМР.

Після цієї заяви виконком погодив містобудівні умови та обмеження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: