Скандальний глава МВС Італії назвав анексію Криму законною

detail_99bd95a3ea30a4f32ef4ddb2900e0794

Міністр внутрішніх справ Італії і глава правої партії «Ліга» Маттео Сальвіні вважає, що Росія законно анексувала український Крим, а революцію в Україні називає фальшивою.

Про це він сказав в інтерв'ю The Washington Post, пише УМ.

«Був референдум, і 90 відсотків людей проголосували за повернення Криму до складу Російської Федерації», - сказав Сальвіні, відповідаючи на ремарку журналіста про незаконність псевдореферендуму в 2014 році.

Він запропонував порівняти псевдореферендум в Криму з подіями на Євромадані.

«Порівняйте його з фальшивою революцією в Україні, яка була псевдореволюцією, що фінансується іноземними державами – подібно арабським революціям. Є деякі історично російські зони з російською культурою і традиціями, які законно належать Російській Федерації», - додав глава МВС.

Сальвіні підтвердив свою прихильність скасування європейських санкцій проти Росії, «тому що вони не довели свою користь, і, згідно з даними, вони завдали шкоди італійському експорту».

Лідер «Ліги» також заперечує фінансування своєї партії з боку партії Володимира Путіна «Єдина Росія».

«Це фейкові новини. Ми подали в суд на тих, хто повідомив про це. Це неправда. Ми ніколи не брали жодного євро, жодного рубля або долара», - сказав він.

Як відомо,  Маттео Сальвіні є лідером екстремістської антиєвропейської партії «Ліга», якій приписують фінансування з боку партії «Єдина Росія» Путіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: