ТОП-5 спроб ввезення luxury-авто в Україну за заниженою вартістю

picture2_kak-ukraincy-pyta_344679_p0

Лише за цими п’ятьма випадками митниця не доотримала від хитромудрих автолюбителів близько 5 мільйонів гривень. 

Українські митники останнім часом відзначають зростання спроб ввезення в Україну luxury-автівок за заниженими цінами. Найгучніші п’ять випадків у ДФС вирішили оприлюднити.

Lamborghini Huracan Coupe (2017 р. виготовлення)

Працівниками Волинської митниці ДФС встановили, що автівка в Україну прямує незаконно. Заявлена фактурна вартість – 71 200 євро. Водночас, митні органи Німеччини оцінили вартість вищевказаного автомобіля у 193 тисячі євро.

«За цим фактом Волинською митницею ДФС складено протокол про порушення митних правил за ст. 483 МКУ. Сума недоборів митних платежів приблизно становить 2,3 млн. грн.», - йдеться у повідомленні.

Мercedes-Вenz модель V-Klasse (2017 р. виготовлення)

Згідно з інвойсом, фактурна вартість автівки – 12 000 Євро. Для підтвердження заявленої суми волинські митники направили лист до митних органів Німеччини. У відповідь було отримано копію митної декларації, за якою експорт авта здійснено із вказаною вартістю у 48 500 євро.

Сума недоборів митниці приблизно становить півмільйона гривень.

Мercedes-Вenz модель V-Klasse (2016 р. виготовлення)

Майже на 25 тис. євро занизив вартість своєї автівки ще один громадянин. В інвойсі була вказана вартість у 23 900 євро, тоді як встановлена його вартість – 48 500 євро. Сума недоборів митних платежів так само становить приблизно півмільйона гривень.

Мercedes-Вenz модель G 350 D (2018 р. виготовлення)

Це авто проходило Львівську митницю. Його фактурна вартістю згідно з інвойсом – 49 000 євро, а от реальна - 84 500 євро. Це майже вдвічі більше.

«Транспортний засіб вилучено та передано на відповідальне зберігання. Сума недоборів митних платежів становить приблизно 0,9 млн. грн.», - уточнили в ДФС.

BMW модель 730 DXDrive

Цього красеня зупинили на закарпатській митниці. Фактурна вартість його згідно з інвойсом склала 31 500 євро. Натомість реальна вартість цієї автівки - 47 600 Євро. Саме така сума була зазначена в копії декларації митних органів Німеччини, надісланої у відповідь на запит українських митник.

Сума недоборів митних платежів становить приблизно 0,5 млн грн.

«Лише за п’ятьма вказаними фактами заниження митної вартості ввезених громадянами транспортних засобів сума недоборів митних платежів становить приблизно 5 млн. грн. Усі транспортні засоби вилучені», - зазначили в ДФС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: