Трамп доручив запросити Путіна до Вашингтона

_102558535_tass_27922960

Президент США Дональд Трамп доручив раднику з питань національної безпеки Джону Болтону запросити президента Росії Володимира Путіна до Вашингтона.

Про це повідомила у Twitter речниця Білого дому Сара Сандерс.

«У Гельсінкі президент США погодився на поточний діалог між двома безпековими відомствами. Президент Трамп попросив Джона Болтона запросити президента Путіна до Вашингтона восени і ці обговорення вже проводяться», - написала Сандерс.

Трамп у своєму Twitter також анонсував другу зустріч із російським президентом.

«Я з нетерпінням чекаю на нашу другу зустріч, щоб ми могли почати втілювати деякі з багатьох обговорюваних питань, у тому числі зупинення тероризму, безпеку для Ізраїлю, ядерну зброю, кібернапади, торгівлю, Україну, мир на Близькому Сході, Північну Корею тощо. Є ціла низка відповідей, простих і складних, до цих проблем. Але вони можуть ВСІ бути вирішені!», - написав Трамп.


Раніше американські ліберальні ЗМІ обрушилися з критикою виступу Трампа на саміті в Гельсінкі, під час якого президент США поставив слова президента Росії вище думки експертів національної розвідки. Це ж виступ жорстко розкритикували і багато високопоставлених республіканці, включаючи спікера Палати представників Пола Райана.

Обурення викликали слова Трампа про те, що він ознайомився з даними американської розвідки по іноземному втручанню у вибори 2016 року і «не бачить жодної причини, по якій це зробила б Росія».

Пізніше американському президентові довелося виступити з поясненням. Він заявив, що нібито заплутався в подвійному запереченні, і насправді хотів сказати «я не бачу жодної причини, по якій це не зробила б Росія». Він додав, що завжди вірив в американську розвідку і підтримував її.

Останній раз Володимир Путін відвідував США у вересні 2015 року. Тоді метою робочої поїздки російського президента став Нью-Йорк, де він виступив на 70-й Генеральній асамблеї ООН і зустрівся з президентом США Бараком Обамою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: