У Львівській мерії запевняють, що постраждалі від нападів роми отримали всю необхідну допомогу

Lvivska_miska_rada

Постраждалим внаслідок нападів на табори ромів у травні та червні була надана допомога.

Про це під час наради щодо пошуку шляхів інтеграції ромів у суспільство розповів начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин, передає ІА Дивись.info.

«У міській раді було створено робочу групу з питань допомоги сім’ям мандрівних ромів, які постраждали внаслідок нападу і пожежі в таборі в селищі Рудно уночі з 9 на 10 травня. За результатами засідання цієї робочої групи було прийнято рішення встановити контакти з постраждалими особами, вивчити їх потреби і спланувати заходи для надання їм можливої всебічної допомоги. Представниками робочої групи є соціальні працівники центру соціальних служб і центру обліку бездомних, які здійснили декілька виїздів до цього табору у лісопосадці між п’ятим парком і смт Рудно, встановили контакти із сім’єю, яка постраждала внаслідок пожежі. Надано  гуманітарну допомогу у вигляді дитячого та дорослого одягу, спальників, продуктів харчування. Надана консультація щодо відновлення документів, які були втрачені, та запропоновано соціальний супровід для визначення їх потреб у медичному обстеженні. Таке обстеження було проведено», – розповів Ігор Кобрин.

Крім цього, за його словами, постраждалим внаслідок нападу на табір на вул. Трускавецькій у ніч з 23 на 24 червня, було надано тимчасовий притулок у Львівському центрі обліку для бездомних. Так, 14 осіб ромської національності перебували у Центрі на час проведення з ними невідкладних слідчих дій.

«Їм надали нічліг, харчування, санітарно-гігієнічні послуги, одяг. Усі зазначені особи перебували там до 26 червня включно і тоді виїхали. У закладах охорони здоров’я надавалася медична допомога трьом особам після цього нападу. Один пацієнт перебував на стаціонарному лікуванні у 8-й міській клінічній лікарні з 24 до 27 червня з діагнозом «проникаюче поранення плевральної порожнини». Йому надана уся необхідна допомога. Хоча цей пацієнт неодноразово порушував ліжковий режим, самовільно покидав територію. У нього були дренажі в середині, а він хотів покинути лікарню, що могло привести до поганих наслідків. Також до лікарні були доставлені жінка з дитиною, які мали ножові порізи, їм надали медичну допомогу, але госпіталізації вони не потребували», – розповів Ігор Кобрин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: