У Львівській ОДА пропонують поводитися з ромами як у Європі

95_big_1454929152_613x459.75_3_0

Роми такі самі громадяни України як усі інші і повинні виконувати закони.

Про це під час наради щодо пошуку шляхів інтеграції ромів у суспільство заявив начальник Служби у справах дітей ЛОДА Володимир Лис, передає кореспондент Дивись.info.

«Служба дітей націлена на те, якщо десь тільки виявлено стихійне поселення людей ромської національності – треба йти в ті родини», – заявив Володимир Лис.

Він також розповів про досвід Австрії.

«Я недавно мав можливість побувати в Австрійській республіці. І хочу вам сказати – ніхто там не панькається так як ми. Там також є проблеми на грані криміналу, заїжджають в села, але поліція з ними не церемониться. Якщо є діти – їх забирають, вони повинні вчитися. Нема документів – люди притягуються до відповідальності. Нам треба діяти у тому напрямку. Є табір, діти не вчаться – закони України для всіх однакові. Діти мають іти в школу. Чому ми повинні зважати на ментальність? Що – це не є громадяни України? Я думаю ми повинні зайняти державницьку позицію, можливо, вона буде комусь не подобатися. Діти повинні бути в школі, мати документи і батьки повинні за дітей відповідати», – заявив Володимир Лис.

Він додав, що у Буському районі у поле зору служби потрапили дві родини, у яких виховуються 11 дітей.

«Шість дітей були змушені вилучити, вони є в сиротинці, з родинами проводиться робота щодо повернення їх в біологічну родину. Ці родини ще два роки тому вели кочовий спосіб життя, але тепер купили хату, їм досить важко адаптуватися, район їм допомагає», – розповів Володимир Лис.

Щодо ромів, які ведуть осілий спосіб життя, то область щоквартально звітує в Міністерство юстиції. Такі сім’ї є у Стрийському, Жовківському, Буському, Самбірському районах. З ними проводиться відповідна робота. Особливо наголошується на потребі реєстрації новонароджених.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: