У військовій частині Києва виявили понад 170 тонн непридатної тушонки

67030-1_large

В одній з військових частин Києва співробітники Міністерства оборони України під час перевірки виявили понад 176 тонн непридатної тушонки.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвитку та супроводження Збройних Сил України полковник Вадим Старощук.

За даними відомства, в частині не було документів, що засвідчують безпечність та якість продуктів.

Йдеться про  «М’ясо тушковане з яловичини», вироблено компанією «ВІЗИТ», зареєстрованою за адресою: Київська область, місто Узин.

Зазначається, що міністр оборони Степан Полторак доручив провести службове розслідування за цим фактом.

Виявлену продукцію направили на лабораторні дослідження. Два попередні результати вказують на невідповідність продукції державним стандартам.

Також у Міноборони розповіли, що матеріали розслідування направлено до Головного управління військової прокуратури для ухвалення «правового рішення щодо фірм постачальників, а також щодо відповідальних за зберігання та контроль в організації харчування особового складу військових посадових осіб».

«Наказом Міністерства оборони України винних посадових осіб військової частини притягнуто до дисциплінарної відповідальності», — додав Старощук.

Як зазначив Полторак у Facebook, 20 липня він провів зустріч з головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом, під час якої вони домовилися координувати дії Міноборони та військової прокуратури для «попередження та протидії злочинним проявам та зловживанням».

Зокрема Полторак та Матіос обговорили питання «щодо подальшого процесуального рішення за результатами перевірок 46 Об’єднаного центру забезпечення Південного регіону та Об’єднаного центру забезпечення ЗС у місті Києві».

За словами глави Міноборони, під час цих перевірок виявлені зловживання, що призвели до збитків державі у великих розмірах.

«Матеріали перевірок вже направлені до органів прокуратури», — резюмував Полторак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: