«Україна - не живодерня»: у Львові відбулася акція на підтримку тварин (фото)

IMG_6043

Сьогодні, 20 липня, у Львові на площі перед міською радою пройшла Всеукраїнська акція «Україна — не живодерня», учасники якої закликали припинити насильство над тваринами. 

Учасники вийшли із вимогами покарати винних у масовому отруєнні тварин в Миколаєві та озвучили основні вимоги, передає кореспондент Дивись.info.

За словами учасників акції, ситуація, що склалася в нашій країні, в питанні поводження із тваринами, не відповідає не тільки вимогам часу та рівню розвитку людини, але й вступають в агресивне протиріччя зі світовими тенденціями.

«Ми вимагаємо створити умови, за яких Україна на законних підставах змогла б називатися цивілізованою європейською країною», - заявили люди та звернулися із такими вимогами:

  • внести у Верховну Раду України законопроекти щодо комплексного врегулювання питань, пов'язаних із тваринами з урахуванням пропозицій зоозахисної спільноти.
  • внести повну заборону на вбивства тварин при регулюванні їх чисельності та заборону на використання тварин у видовищних заходах, цирках, шапіто, дельфінаріях тощо та на мисливських випробувальних станціях.
  • забезпечити виконання чинного законодавства в сфері із поводження із тваринами.
  • доручити Кабінету Міністрів України розробити та запровадити механізм централізованого комплексного вирішення питань, пов'язаних із тваринами, що базуються на принципах гуманності та загальнолюдських цінностей.
  • зупинити вбивство безпритульних тварин в Миколаєві та взяти під особистий контроль притягнення до відповідальності та покарання посадових осіб міста Миколаїв, винних у вбивстві тварин.

Зокрема, львів'янка Олена Чернишевич в коментарі журналістам розповіла, що вона прийшла на сьогоднішню акцію, адже «надзвичайно обурена тією ситуацією, яка складається в нашій країні, бездіяльністю нашої влади, безкарністю такої жорстокості по відношенню до тварин».

«Жорстокість до тварин - це завжди є першим кроком жорстокості до людини. Тому що людина, яка сьогодні може вбити тварину, вона завтра може підняти руку на людину і зробити ще гірший злочин, тому залишати це безкарно та без уваги -  недопустимо в центрі Європи у ХІХ столітті», - обурилась жінка.

Своєю чергою, директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак зазначила, що працюючи в середовищі тварин, на превеликий жаль, часом доводиться стикатися з людською жорстокістю по відношенню до тварин і останні події, які мали місце в Миколаєві та Кривому Розі, в Харкові, не можуть залишити байдужими людей, які мають своїх тварин та дотичні до питання вирішення безпритульних тварин в Україні.

«Я, як і ті люди, що тут зібралися, ми маємо чітку позицію і прагнемо, щоби в нашій країні працював закон. Зокрема до людей, які закликають до насилля з тваринами, які відверто роблять дії і не несуть покарань за такі дії, має працювати закон. Ми також прагнемо, щоби країна була цивілізованою європейської країною, де питання безпритульних тварин вирішується гуманним методом», - відзначила Оксана Кошак.

Що стосується ставлення до тварин у Львові, то на думку директорки ЛКП «Лев», львів'яни насправді дуже доброзичливі до тварин, адже багато людей допомагають прилаштовувати собак, лікувати їх та стерилізувати.

«Гасло:«Львів - дружній до тварин» повністю відображає ставлення наших мешканців до них», - додала Кошак.

Додамо, така ж акція проходить ще у 16 містах України, зокрема, в Києві, Одесі, Миколаєві, Житомирі тощо.

Нагадаємо, в ніч на понеділок в миколаївському комунальному підприємстві «Центр захисту тварин» приспали кілька десятків собак. Інцидент викликав різку реакцію з боку громадськості та деяких міських депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: