Усик – Гассієв: де і коли дивитися фінал Боксерської суперсерії

96_main_new.1532071453 (1)
Мурат Гассієв і Олександр Усик. Фото Getty

21 липня в Москві відбудеться бій на звання абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі і трофей імені Мохаммеда Алі

Залишився лише день – завтра в Москві Олександр Усик і Мурат Гассієв битимуться за чотири пояси.

Де і коли дивитися фінал Боксерської суперсерії

Бій відбудеться в спортивному комплексі «Олімпійський» у столиці Росії Москві, у прямому ефірі його покаже телеканал «Інтер». Трансляція вечора боксу розпочнеться о 21:20.

Переможець бою стане володарем поясів чемпіона світу за версіями WBO, WBC (вони зараз належать Усика), WBA Super, IBF (ними володіє Гассієв), поясу журналу The Ring, який зазвичай вручають звитяжцеві поєдинку двох найсильніших бійців вагової категорії. Крім того, тріумфатор турніру отримає Кубок Мохаммеда Алі.

На кого ставлять експерти

В українсько-російському протистоянні бачать потенціал стати боксерською класикою. «До цього моменту Суперсерія показувала те, яким має бути бокс, – пише BoxingScene. – Подбайте про те, щоб ніхто не ходив під сходами або не посковзнулися в душі до суботи, і цього буде достатньо, щоб зітхнути з полегшенням». Експерти The Ring віддають перевагу Усику (14:6 за голосами, ще двоє не змогли обрати), зазначаючи його швидкість і роботу ніг, і що у Гассієва «будуть моменти», але їх буде недостатньо. У можливість нокауту майже ніхто не вірить – більшість прогнозують «фотофініш», рішення за очками.

Тренер Гассієва Абель Санчес попереджає: «Якщо Усик битиметься з Муратом так, як із Брієдісом, то виявиться на канвасі до дев'ятого раунду». А ось британець Тоні Белью вважає, що Ірон може бути «розгромлений», і хвалить Усика за те, що він яскравіший боксер, ніж його легендарний земляк: «Володимир Кличко не міг викликати своїм боксом таке захоплення у фанатів. А Гассієв не любить поспішати. Він битиметься в одному темпі і провокуватиме суперника на рубку».

Чи може у бою Усик – Гассієв бути упереджене суддівство

Головний редактор vRINGE.com Ігор Вітько поділився думками щодо бою Усик – Гассієв, чи зможе Усик розраховувати на неупереджене суддівство у випадку, якщо бій з Гассієвим триватиме 12 раундів.

«З поєдинком і з місцем проведення склалася дуже делікатна ситуація. Якщо суддівство буде не на користь Усика при рівному поєдинку, то це дає можливість кинути дуже багато каменів в город приймаючої сторони. З іншого боку це дає деяку можливість в разі такого результату виправдатися. Мовляв, ми були не вдома, ми були в гостях, подивіться яке суддівство було.

Хоча, в профі боксі ми це бачимо часто-густо, коли суддівство необ’єктивне. Коли поєдинок проходить на батьківщині того чи іншого боксера, воно буває часто необ’єктивним відносно боксера, який приїжджає. Я думаю, що з точки зору тиску на суддів – це нікому не вигідно.

Але з іншого боку, на арені будуть десятки тисяч глядачів і коли на кожен успіх свого боксера арена кричить та підтримує його – це якимось чином іноді може впливати і на суддів поєдинку. Чисто психологічний аспект», - розповідає Ігор Вітько .

На кого ставлять букмекери

Провідні світові букмекерські контори вважають абсолютно рівними шанси суперників на успіх. Так, британська William Hill дає коефіцієнт 1,9 на перемогу обох боксерів. В той же час, нічию вони вважають вкрай малоймовірною - 19 до 1. Тобто, на думку букмекерів, переможець цього бою скоріше за все буде визначений.

У той же час, українські букмекерські контори патріотично віддають перевагу з мінімальним коефіцієнтом Усику. Ставки в «Парі-матч» приймаються з таким коефіцієнтом - 1,85 на перемогу Усика проти 1,95 на перемогу Гассієва.

А ось російський «Марафон» оцінює перемогу Гассієва в 1,86, проти 2,05 на перемогу Усика.

Дорогою до фіналу Боксерської суперсерії Усик переміг німця Марко Хука та латвійця Майріса Брієдіса. Гассієв, зі свого боку, здолав поляка Кшиштофа Влодарчика та кубинця Юнієра Дортікоса.

Наразі українець переміг у всіх своїх 14 боях на професіональному ринзі. На рахунку Гассієва 26 звитяг у 26 поєдинках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: