В Україні зробили крок до легалізації криптовалют

57_main (2)

Рада з Фінансової Стабільності підтримала концепцію регулювання операцій з криптовалютами.

Про це написав глава Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Тимур Хромаєв на своїй Facebook-сторінці.

Концепція передбачає визнання певних категорій криптовалют та токенів фінансовими інструментами, роль та функції державних органів (Нацбанку, НКЦПФР, Мінфіну, Державної фіскальної служби, Державної служби фінмоніторингу) у регулюванні обігу цих інструментів, ліцензування учасників операцій, розкриття інформації.

«Це важливий перший крок у формуванні консенсусу серед держаних органів та фінансових регуляторів та підтверджує готовність працювати з Верховною Радою України та крипторинком по формуванню законодавчої та нормативної бази що забезпече прозорість та якість відносин інвесторів та учасників ринку з криптовалютами», - відзначив Хромаєв.

Нагадаємо, що в Україні статус криптовалют зараз законодавчо не врегульовано. Раніше низка народних депутатів запропонували Верховній Раді легалізувати оборот криптовалют в Україні, зареєструвавши два законопроекти - №7183 і №7183-1.

Втім, регулятор - Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку відмовилася підтримати ці законопроекти в тому вигляді, в якому вони були подані. Комісія звертає увагу на неприпустимість використання терміну «криптовалюта», оскільки за своєю суттю це поняття є результатом фінансового інжинірингу, а не "валютою".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: