Нацполіція вживе додаткових заходів для безпеки пасажирів на шляхах України – В’ячеслав Аброськін

2
фото: Нацполіція

З цією метою найближчим часом буде розроблений план та заходи з його реалізації. Одним з таких профілактичних заходів стане відпрацювання під умовною назвою «Перевізник», інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

З цією метою найближчим часом буде розроблений план та заходи з його реалізації. Одним з таких профілактичних заходів стане відпрацювання під умовною назвою «Перевізник», інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

Про це перший заступник Голови Національної поліції повідомив сьогодні, 21 липня, під час відеоселекторної наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового. У нараді взяли участь керівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, обласних та структурних підрозділів Національної поліції.

Учасники наради відзначили низку резонансних дорожньо-транспортних пригод, що сталися в державі упродовж минулої доби. Так, лише у чотирьох ДТП загинула 21 людина.

Відтак керівництвом Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції перед підпорядкованими органами поставлено низку завдань. Зокрема, йдеться про посилення профілактичної роботи з учасниками дорожнього руху. Особливу увагу приділятимуть перевірці дотримання вимог ПДР і безпеки з боку перевізників на пасажирських маршрутах.

В’ячеслав Аброськін доручив керівникам обласних підрозділів Нацполіції, управлінь патрульної поліції, відповідним структурним підрозділам відомства – вжити додаткових невідкладних заходів, що мають на меті профілактику аварійності та її тяжких наслідків. З цією метою до 23 липня буде розроблено план додаткових невідкладних заходів.

Під час наради керівництвом МВС і Нацполіції дано доручення керівникам територіальних і структурних підрозділів відомства – негайно проаналізувати стан аварійності, визначити аварійно небезпечні ділянки автошляхів, насамперед – міжнародного та державного значення. При цьому особливу увагу необхідно звернути на причини та умови вчинення ДТП, зокрема – з постраждалими.

Для посилення безпеки учасників дорожнього руху буде запроваджено щільне патрулювання нарядами поліції місць концентрації ДТП, особливо в нічний і ранковий час. Це дасть змогу більш ефективно забезпечити безпеку людей на дорозі, а в разі необхідності – своєчасно і ефективно надати допомогу учасникам дорожнього руху.

Водночас поліція проведе додаткове обстеження автошляхів для перевірки стану дорожнього покриття, розмітки, наявності дорожніх знаків, нерухомих об’єктів, які ускладнюють дорожній рух. Про всі виявлені недоліки правоохоронці інформуватимуть місцеві органи виконавчої влади та служби автомобільних доріг.

В’ячеслав Аброськін підкреслив необхідність взаємодії усіх зацікавлених відомств, до чиєї компетенції входить забезпечення безпеки учасників дорожнього руху, особливо – пасажирів транспорту загального користування. Одним з профілактичних заходів у сфері пасажирських перевезень стане профілактичне відпрацювання під умовною назвою «Перевізник». Воно стартує на наступному тижні і триватиме до особливого розпорядження.

«Вимагаю забезпечити конструктивну взаємодію підпорядкованих підрозділів з територіальними органами Укртрансбезпеки» щодо здійснення профілактичних та контрольних заходів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху під час експлуатації транспортних засобів загального користування», – підкреслив перший заступник глави Нацполіції України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: