Цього року поліція направила до суду на третину більше справ стосовно членів ОЗГ – Роман Осуховський

2
фото: Нацполіція

За матеріалами кримінальної поліції за півроку до суду направлено 108 кримінальних проваджень відносно організованих груп та злочинних організацій, інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

За матеріалами кримінальної поліції за півроку до суду направлено 108 кримінальних проваджень відносно організованих груп та злочинних організацій, інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

Робота новоствореного Департаменту стратегічних розслідувань (ДСР) стане платформою для комунікації всіх підрозділів блоку кримінальної поліції у протидії організованій злочинності. Про це повідомив начальник ДСР під час робочої наради блоку кримінальної поліції.

За словами Романа Осуховського, боротьба з організованою злочинністю сьогодні є пріоритетним напрямом діяльності поліції. Так, упродовж першого півріччя 2018 року поліцією вжито ряд заходів для ефективної протидії організованим злочинним угрупуванням та їх лідерам. Зокрема, у березні 2018 року у структурі кримінальної поліції було створено підрозділ з протидії організованій злочинності - Департамент стратегічних розслідувань.

Роман Осуховський зазначив, що за підсумками діяльності кримінальної поліції у боротьбі з організованою злочинністю слід відзначити низку позитивних зрушень.
«За матеріалами кримінальної поліції за перше півріччя 2018 року до суду направлено 108 кримінальних проваджень відносно організованих груп і злочинних організацій. Це на 35 % більше ніж минулого року», - зазначив начальник Департаменту стратегічних розслідувань Роман Осуховський.

сайт Нацполіції

Зокрема, факти для матеріалів 56 кримінальних проваджень із загальної кількості направлених до суду були виявлені підрозділами карного розшуку, 29 – підрозділами протидії наркозлочинності, 14 – торгівлі людьми, а ще 9 – кіберполіції.

Також Роман Осуховський повідомив, що до кримінальної відповідальності притягнуто 422 учасника організованих груп і злочинних організацій. Це на 61 % більше, ніж за аналогічний період минулого року. 108 осіб із загальної кількості притягнутих до кримінальної відповідальності – організатори ОГ та ЗО, ще 314 -  виконавці.

Водночас начальник ДСР підкреслив, що зараз триває процес становлення підрозділу. Зокрема, найближчим часом планується створення територіальних підрозділів у п’яти областях: Дніпропетровській, Одеській, Харківській, Львівській та м. Києві. Це дасть змогу більш ефективно виявляти та розслідувати злочини, вчинені «злодіями в законі», а також членами організованих злочинних груп та угрупувань.
«Департамент стратегічних розслідувань стане підрозділом для комунікації, аналізу та організації діяльності усіх підрозділів кримінальної поліції у боротьбі з організованою злочинністю», - зазначив Роман Осуховський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: