У 2018 році поліція виявляла факти продажу і «здачу в оренду» батьками своїх дітей – Артем Крищенко

2
фото: Нацполіція

Упродовж першого півріччя цього року поліцейські виявили майже 190 злочинів у сфері торгівлі людьми, інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

Зокрема, викрито та затримано членів 14 організованих злочинних груп. Зловмисникам оголошено 121 підозру. Про результати роботи підрозділу повідомив начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми (ДБЗПТЛ) Національної поліції Артем Крищенко під час робочої наради в місті Одеса.

За його словами, протягом шести місяців 2018 року оперативники поліцейських підрозділів боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми викрили та затримали членів 14 організованих злочинних груп. Поліцейські встановили 63 учасників ОЗГ. За всіма фактами зібрано докази,  наразі матеріали кримінальних проваджень перебувають на розгляді у судах.

Начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми підкреслив, що кількість виявлених кримінальних правопорушень, пов’язаних з торгівлею людьми протягом шести місяців цього року, зросла на 29 відсотків (186 проти 144 фактів у минулому році). Оперативниками установлено 66 осіб, причетних до злочинів. Зловмисникам повідомлено про підозру у 121 кримінальному провадженні, передбаченому статтею 149 Кримінального кодексу України.

Нацполіція

Артем Крищенко додав, що за результатами досудового розслідування установлено 156 осіб, яким надано статус потерпілих в кримінальних провадженнях. Серед них – 91 жінка, 49 чоловіків, 9 неповнолітніх і 7 малолітніх дітей.

Серед виявлених поліцейськими правопорушень встановлено п’ять фактів торгівлі дітьми, у тому числі і спроба «оренди» малолітнього хлопчика. Так, на Хмельниччині оперативники встановили жінку, яка намагалася віддати свого чотирирічного сина у довгострокову оренду для зайняття жебракуванням.

Крім того, органами Національної поліції виявлено 365 кримінальних правопорушень, пов’язаних із сутенерством. Це на 75% більше, ніж у кількість подібних правопорушень, виявлених минулого року. Поліцейськими установлено 116 осіб, які вчинили ці злочини. Зловмисникам повідомлено про підозру у 335 кримінальних провадженнях.

«Найбільше злочинів пов’язаних з сутенерством і звідництвом, виявлено у Києві, Харківській, Дніпропетровській та  Одеській областях. Зокрема, в Одесі поліцейські викрили іноземця - організатора міжнародного каналу торгівлі людьми. Правоохоронці затримали зловмисника в столичному аеропорту під час спроби переправити українок  до Іспанії з метою подальшої сексуальної експлуатації», - повідомив Артем Крищенко.

Крім того, за півроку 2018 року правоохоронними органами виявлено 126 кримінальних правопорушень, передбачених статтею 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановили 54 особи, які скоїли ці злочини. У 61 кримінальному провадженні зловмисникам оголошено підозри. Досудове розслідування закінчено у 86 кримінальних провадженнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: