Вступна кампанія для жителів Криму та Донбасу триватиме до 28 вересня

2
фото: МОН

Україні триває вступна кампанія для жителів тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вступники з цих територій можуть вступити на бюджет або контракт без ЗНО, українського паспорта і атестата, інформує сайт МОН.

Про це зазначила в.о. директора департаменту вищої освіти МОН Світлана Кретович під час прес-конференції  щодо перебігу вступної кампанії, яку провели у Сєвєродонецьку Луганської області.

Очільниця департаменту також нагадала, що вступники, які претендують на бюджетні місця для вступу на бакалавра мають до 20 липня особисто подати документи до Освітніх центрів «Крим-Україна» або «Донбас-Україна». Натомість прийом документів на молодшого спеціаліста на базі 11 класів триватиме до 1 серпня. Далі можна вступити на контракт - вступні іспити та зарахування таких вступників триватиме до кінця вересня. Загалом центри працюватимуть до 28 вересня.

«Якщо вступники з окупованих територій не встигнуть подати документи для вступу на бюджет, вони можуть вступити на контракт й одразу після зарахування написати заяву про переведення на бюджет. Торік більшість вступників з Криму та Донбасу скористалися цією процедурою та були переведені на місця держзамовлення», – підкреслила Світлана Кретович.

Вступники з Криму та Донбасу, які вчасно звернулися до Освітніх центрів, мають пройти державну підсумкову атестацію з 2 предметів – української мови та історії України. На базі центрів вони також складають вступний іспит з профільного предмета або творчий конкурс. Прізвище кожного вступника з окупованих територій обов'язково зашифровується.

Учасникам прес-конференції також зазначили, що отримати докладну інформацію щодо вступу за спрощеною процедурою можна за номерами таких гарячих ліній:

  • Фонд «Відкрита політика» - 0 800 504 425; 0 800 50 45 70; 0 800 50 45 22; 0 800 50 45 11
  • Міністерство освіти і науки України - (044) 287 89 29

«За два тижні липня на гарячу лінію, яка під час вступної кампанії працює спільно з МОН, вже надійшло понад 3 тис. звернень. З них - понад 200 з непідконтрольних територій, території вздовж «лінії розмежування», 66 – з окупованого Криму. Наприклад, тільки за 13 липня нам надійшло 387 дзвінків. Найчастіше звертаються щодо нюансів процедури вступу, переліку необхідних документів, неотримання дозволу на перетин «лінії розмежування». Загалом чимало дзвінків пов'язані з необізнаністю випускників шкіл з правилами вступу: визначенням пріоритетності заяв, реєстрація електронного кабінету, неотримання ID-картки тощо», - розповіла виконавчий директор Фонду «Відкрита політика» Ірина Жданова.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: