180 років в'язниці отримав музикант відомого українського гурту

img06009b576

У Греції засудили трубача і бек-вокаліста відомого українського гурту Familia Perkalaba Сергія Шваюка до 180 років ув’язнення за перевезення нелегальних мігрантів. Разом з ним такий самий термін отримав український моряк Петр Литвинчук

Про це повідомила перекладачка прокуратури грецького міста Пірей Лідія Костів, передає «Слідство.Інфо».

Рідні ув’язнених запевняють, що вони скоїли злочин примусово.
Матір Литвинчука розповіла, що вони поїхали в Туреччину на роботу помічниками капітана на прогулянковій яхті, однак працедавці змусили їх перевозити на яхті мігрантів.

За її словами, невідомі озброєні люди погрожували Литвинчуку і Шваюку фізичною розправою.

Сергій поїхав на роботу - йому запропонували місце робітника персоналу, на судні. Судно йшло з Туреччини до Греції. На одній із зупинок на нього зайшли люди. Як виявилося потім - було 60 нелегалів з Пакистану, їх повинні були доставити до берегів Італії. Чоловік нічого про це не знав. У нейтральних водах судно затримала грецька поліція», - розповіла дружина музиканта Людмила Шваюк.

В свою чергу Костів пояснила, що згідно з грецьким законодавством, чоловіки вчинили правопорушення одразу за кількома статтями: незаконний перетин кордонів країни Євросоюзу, створення небезпеки для життя людей через перевантаження яхти і відсутність рятувальних засобів. Також при затриманні у Шваюка і Литвинчука не було документів на керування яхтою.

Адвокат українців Захаріяс Кессес розповів, що крім Петра Литвинчука і Сергія Шваюка на яхті були ще 63 нелегальні мігранти. СлідствоПри оголошенні вироку за кожного нелегального мігранта можуть додавати 10-15 років. Спочатку їм загрожувало 630 років за ґратами», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: