Супрун розповіла, чим загрожує самотність

samotnst-statusi-krasiv-vislovlyuvannya_581
Фото: Hi-News

У вихідні не засиджуйтеся наодинці з комп‘ютером та улюбленим серіалом. Якщо є альтернатива провести вільний час в компанії близьких та друзів - обирайте другий варіант.

Про це написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

У світі помічено глобальну тенденцію до збільшення кількості самотніх людей. А самотність погано відбивається на нашому фізичному і психічному здоров’ї.

Наслідки самотності шкідливіші, ніж може здаватися на перший погляд. Самотні люди більше ризикують захворіти на серцево-судинні хвороби, в них можуть знижуватися когнітивні функції, порушуватися сон, посилюються симптоми депресії. Крім того, для самотніх людей зростає ризик передчасної смерті з усіх причин та в цілому вони відчувають себе менш щасливими.

Якщо ви зараз згадали про сотні друзів в соцмережах - це не є добрим аргументом, щоб відмовлятися від живого спілкування.

Дослідження вказують, що навіть тисячі друзів у фейсбуку не підтверджують соціалізованість та готовність спілкуватися людини, а подекуди навіть негативно впливають на когнітивні функції.

Це не означає, що лишатися на самоті з затишним інстаграмом - катастрофа. Звісно, що час від часу треба знаходити можливість побути наодинці з собою. Головне, щоб все відбувалося збалансовано.

Також не забувайте, що є люди, які залишаються одні не тому, що їм так хочеться. Проведіть час зі своїми близькими та друзями, а за можливості - поговоріть з тими, хто дуже потребує підтримки та компанії.

Адже найкраща пігулка від самотності, а разом з цим і від багатьох хвороб - це спілкування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: