Екстрим по-карпатськи: у Славську відбувся велофестиваль SportWeekend (фото)

37633115_2004762502875561_7850290972511436800_n

21-22 липня у курортному селищі Славсько, що на Львівщині, відбувся велофестиваль SportWeekend.

21-22 липня у курортному селищі Славсько, що на Львівщині, відбувся велофестиваль SportWeekend.

Програма фестивалю включала заходи, які зацікавили всіх, хто був на святі – від професійних велогонщиків до поціновувачів української музики.

В перший день фестивалю, опісля реєстрації на марафон Slavsko Trophy MTB, на дистанції «Пролог» відбувся спільний заїзд усіх учасників, які змагалися за кубок Sarmatian Race – Slavsko Trophy.

Далі гості та мешканці свята спільно взяли участь у велопробігу. Після цього відбувся колоритний конкурс, що став однією із родзинок першого дня фестивалю. Під час конкурсу з поміж учасників велопробігу було визначено: найстаршого і наймолодшого учасників заїзду, найбільшу велосім’ю. Також одними з номінацій були: оригінальний костюм та раритетний велосипед.

Ввечері на центральній площі селища для всіх присутніх виступали велотріалісти з клубу «Bike Trial Performance», які продемонстрували видовищне шоу, виконавши на велосипедах ряд технічно складних елементів.

Далі гості свята могли насолодитися концертом. Своєю музикою дивували  гурти «Баламути», «Mazer Lazer», «Wszystko».

«Представники Славська запропонували мені організувати велопробіг і це було трішки неочікувано. Дуже радий, що вчора зібралося 105 людей (на велопробіг, - ред.). Відчував колосальну відповідальність, бо була велика кількість дітей, багато хто з них без шоломів і я трохи хвилювався, що можуть бути якісь негаразди, але все пройшло чудово. Нам все вдалося і думаю, що наступного року ми зберемо на велопробіг 300 чоловік. Ввечері відбувся концерт. Музиканти та глядачі були дуже задоволені. Сподіваюсь, що ми будемо продовжувати цю традицію, коли спорт і музика поєднуються», розповів один із організаторів велофестивалю, а також ініціатор та засновник фестивалю «Славське Рок» Сергій Харчук.

Другий день змагань за кубок Sarmatian Race – Slavsko Trophy розпочався із реєстрації учасників на другу частину марафону Slavsko Trophy MTB. 77 зареєстрованих учасників було розділено на 7 категорій:  чоловіки: Hardcore Open,  Medium Open, Medium 35+, Light Open, Light 35+; жінки: Medium, Light. Учасники категорій Hardcore змагалися на трасах «Пролог» та «80 км» (довга), учасники категорій Medium на трасах «Пролог» та «55 км» (середня), учасники категорії «Light» «Пролог» та «30 км» (коротка).

«Мені було цікаво, оскільки це були перші мої змагання. Це був дуже хороший досвід, який став для мене справжнім поштовхом до того, щоб далі розвиватися у цій сфері», зазначив один із наймолодших учасників марафону Slavsko Trophy MTB 15-літній Максим Гребінець зі Славська.

Вечері, після того, як фінішував крайній спортсмен, відбулося нагородження переможців у кожній категорії.

Отож, переможцями серед чоловіків у категорії Hardcore Open стали: Євгеній Закора (1 місце); Василь Капущак (2 місце); Артем Стрижак (3 місце). Medium Open: Богдан Зачепа (1 місце); Андрій Гриценко (2 місце); Віталій Зубченко (3 місце). Medium 35+: Ярослав Маркулинец (1 місце); Олександр Макаренко (2 місце); Сергій Поляков (3 місце). Light Open: Олег Сарахман (1 місце); Вадим Куцай (2 місце); Олександр Колеснік (3

Фото: прес-служба ЛОДА

місце). Light 35+: Олег Шемпуля ( 1 місце); Олексій Обухівський (2 місце); Денис Пахомов (3 місце).

Найкращими серед жінок в категорії Medium стали: Крістіна Конвісарова (1 місце); Надія Коломієць (2 місце); Ольга Віюк (3 місце). Light: Олена Тимофеєва (1 місце); Наталія Нестерова (2 місце).

«Це дуже позитивні зміни для нашого селища Славська. Це класні тенденції і ми плекаємо гарні традиції, кажучи всім, що спорт – це головне і на цьому повинно все триматися, тим більше в такому місці як Славсько – майбутньому туристично-курортному центрі України», зазначив голова Славської ОТГ Володимир Бега.

Також на фестивалі був присутній український професійниий велогонщик команди «Trek Segafredo», найкращий молодий гонщиком «Тур де Франс ‒ 2005»  Ярослав Попович. Всі бажаючи могли поспілкуватися чи взяти автограф у Ярослава.

Ірина ФЕРИН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: