Канада збирається надіслати в Україну снайперські гвинтівки

James_Bezan_2014

Канадська компанія з виробництва зброї чекає підписання урядом дозволу на експорт сучасних снайперських гвинтівок в Україну, заявив депутат від опозиційної Консервативної партії Канади Джеймс Безан.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Між Канадою та Україною вже є один укладену угоду на поставку снайперських гвинтівок. Зараз ми тільки очікуємо підписання урядом Канади дозволу на експорт зброї, що істотно підвищить можливості ЗСУ в стримуванні російської агресії», - пояснив він.

Безан зазначив, що ці поставки будуть носити комерційний характер. Він не уточнив, хто виступить продавцем, а хто – покупцем. На його думку, глава МЗС Канади Христя Фріланд повинна «автоматично» підписати експортне дозвіл, оскільки законодавчих перепон на поставки в Україну зброї не існує.

«Якщо дозвіл на експорт буде підписано, то поставки почнуться щойно зброю буде виготовлено», - сказав депутат.

За його словами, можливість виходу на ринок України вивчають кілька канадських компаній, що займаються виготовленням спецобладнання.

«Мені відомо, що є й інші виробники, які створюють кулемети, легкий броньований транспорт та інше, і вивчають потенціал роботи з українськими компаніями, українським збройними силами, щоб краще забезпечити українських військових», - резюмував він.

Нагадаємо, в Україні запустили серійне виробництво боєприпасів для гранатометів по стандартам НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: