Порошенко ветував закон про посилення відповідальності за незаконну вирубку лісу

poroshenko_petr_5__1__17_650x410

Президент України Петро Порошенко ветував закон №5495, яким посилюється кримінальна відповідальність за незаконну вирубку лісу.

Повідомлення про те, що закон направлено на доопрацювання парламенту, з’явилось на офіційному сайті Верховної Ради.

Як зазначається, наразі текст пропозицій президента на сайті Ради відсутній.

Нагадаємо, що 3 липня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів». За нього проголосували 234 народних депутати.

Зокрема, законом встановлюється, що переміщення через митний кордон поза митним контролем лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, а також лісоматеріалів, заборонених до вивезення за межі митної території України, карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Та сама дія, вчинена особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 201, 201-1, 246 ККУ, карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Дії, передбачені ч. 1 або 2 цієї статті, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі, — караються позбавленням волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: