Розрив селезінки і тупа травма живота: на Львівщині старшина побив підлеглого

2464621ae05f4c23295abb7864ba85611471094606

За фактом отримання травми військовослужбовцем однієї з військових частин, що дислокується у Яворівському районі Львівської області, Військовою службою правопорядку у Збройних Силах України проведено перевірку, матеріали якої скеровано до правоохоронних органів для прийняття правового рішення.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

Крім цього, в ході роботи Військовою службою правопорядку встановлено інші факти скоєння правопорушень військовими посадовими особами даної військової частини, пов’язаних зі зловживанням владою та службовим становищем. За зазначеними фактами також проведено відповідні перевірки, матеріали яких скеровано до правоохоронних органів для прийняття правового рішення.

У разі доведення причетності будь-яких посадових осіб військової частини до цієї події винні понесуть відповідне покарання згідно з чинним законодавством.

Як інформує Громадське радіо, 18 липня у Яворівський відділ поліції медики місцевої лікарні повідомили про те, що до них побитим доставили 28-річного жителя Хмельницької області, який проходить військову службу за контрактом на Львівщині.

Медики діагностували у нього тупу травму живота та розрив селезінки. Зараз відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 426 – перевищення військовою службовою особою влади. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 7 років.

За інформацією ЗМІ, солдата побив старшина. «Солдат В’ячеслав Явний поклав голову на парту під час заняття. Це спровокувало напад старшини Сергія Ліпяніна, який у цей момент увійшов до приміщення. Старшина наблизився до 27-річного солдата і завдав йому ударів у живіт. Внаслідок побиття В’ячеслава Явного госпіталізували», – розповів товариш по службі хлопця.

Факт побиття і видалення бійцю селезінки підтвердили й у військовій прокуратурі Західного регіону. Постраждалий військовослужбовець В’ячеслав Явний родом з м. Городок Хмельницької області. Військова частина А2943, у якій він служив, розташована в м. Яворів, що на Львівщині, повідомляє видання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: