У МОЗ запідозрили Калуш у шахрайстві з деклараціями

im578x383-787

Вперше медичний заклад намагався обдурити НСЗУ Національна служба здоров'я України та «накрутити» декларацій в електронній системі охорони здоров’я.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

«Звичайно ж, у горе-хакерів нічого не вийшло. У центрі первинної допомоги міста Калуша внесли 44 тисячі декларацій за 15 днів. Це одна декларація кожні 40 секунд. Це одразу помітили в НСЗУ.

Хто укладав декларацію, той знає, що це займає 10-15 хвилин, що має прийти SMS з підтвердженням, і що треба перевірити і підписати два примірники роздрукованої з системи декларації», – записав посадовець.

Однак він додав, що існує процедура, коли укласти декларацію можна без SMS-верифікації – для тих в кого немає мобільного телефону. В середньому по Україні таких декларацій 3%.

«У нашому ж центрі більшість декларацій були підтверджені без SMS. Виявилося, що оригінали всіх 44 тис. декларацій не мали підписів пацієнтів, тобто були недійсними.

Очевидно, деякі головні лікарі ще не зрозуміли, для чого потрібна електронна система охорони здоров'я. І що «малювати статистику» тепер, м'яко кажучи, буде непросто», – наголосив Павло Ковтонюк.

І зауважив, що ситуація матиме наслідки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: