За минулий тиждень на Львівщині в ДТП травмовано п’ятеро неповнолітніх

dtp-st
Фото: ілюстративне. Джерело: Золочів.нет

Правоохоронці вкотре закликають батьків – пильнуйте за своїми дітьми та нагадуйте їм про правила поведінки на дорозі.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, 21 липня в одному із сіл Самбірського району під колеса автомобіля «Фольксваген Т4», яким керував 54-річний місцевий мешканець, потрапила 4-річна дівчинка, котра перебігала дорогу.

Внаслідок наїзду вона отримала тілесні ушкодження і госпіталізована зі струсом головного мозку та закритою черепно-мозковою травмою.

Ще один юний пішохід 22 липня потрапив у ДТП в місті Стрий на автодорозі Київ-Чоп. Близько 17.45 водій автомобіля «Фольксваген Транспортер», 41-річний житель Закарпатської області, здійснив наїзд на 7-річного місцевого мешканця, який перетинав вулицю за межами пішохідного переходу. Хлопчик госпіталізований у реанімаційне відділення з діагнозом: забій головного мозку, вдавлений перелом тім’яної кістки, перелом основи черепа.

Був госпіталізований і 8-річний велосипедист, який 16 липня у Львові на вулиці Роксоляни виїхав на проїзну частину і потрапив під автомобіль «ЗАЗ Сенс». У нього медики діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забійну рану потилиці.

Поліцейські встановили, що діти опинилися на дорогах без супроводу і нагляду дорослих. У такому юному віці вони або взагалі не знають Правил дорожнього руху, або мають про них лише загальне уявлення і ще не в стані контролювати власну поведінку.

Серед потерпілих цього тижня на Львівщині – двоє неповнолітніх пасажирів транспортних засобів. Обидва ДТП сталися на території Жовківського району.

В одному із них внаслідок зіткнення автомобілів тілесні ушкодження отримала 17-річна жителька Київської області. У іншому, де 34-річна жителька міста Червоноград не впоралася із керуванням, з’їхала у кювет і врізалася у дерево, був травмований її 4-річний пасажир. Його доставили у лікарню зі струсом головного мозку та забійними саднами голови.

«Коли ж йдеться про неповнолітніх пасажирів, то слід подбати про дотримання вимоги ПДР щодо перевезення дітей. А саме – не садити на передні сидіння дітей віком до 12 років або тих, чий зріст менше 145 см. При цьому необхідно використовувати спеціальні засоби, які дають змогу пристебнути неповнолітнього за допомогою ременя безпеки», - зазначили в поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: