ДРУГ для українських туристів відтепер доступний на смартфонах

45d31e16a740df5bd8f28f7ebcca03f1_XL

Проект добровільної реєстрації українських громадян при подорожах за кордон ДРУГ, розроблений Міністерством закордонних справ України, відтепер доступний на смартфонах.

Про це повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.

«Держпродспоживслужба у свою чергу звертає увагу споживачів на можливості такого онлайн-сервісу. Додаток можна завантажити на смартфон і він відображатиме найближчі закордонні дипломатичні установи України, поінформує про особливості подорожі, митні правила, культурні та релігійні особливості, а також безпекову ситуацію», - йдеться в повідомленні.

Для реєстрації в системі ДРУГ пропонується заповнити електронну анкету, в якій вказати інформацію про особу, яка подорожує, маршрут подорожі та період перебування за кордоном, інформацію про близьких осіб, які подорожують, а також вказати контактну особу в Україні.

У разі виникнення надзвичайної ситуації в країні, до якої здійснюється подорож, система надішле актуальну інформацію в формі текстового повідомлення на номер телефону громадянина або повідомлення на його електронну адресу. Крім того, посольство чи консульство України матимуть можливість встановити зв'язок з особою або з особами, які зазначені в анкеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: