Міністр оборони позбавив полковника з Одеси усіх звань і понизив 5 військових чиновників

273518
Фото: Телеграф

Міністр оборони України Степан Полторак позбавив усіх військових звань начальника 46-го Об'єднаного центру забезпечення Збройних сил України в Одесі Євгенія Короля і начальника складу пального та мастильних матеріалів 46 Об’єднаного центру забезпечення підполковника Андрія Мосунова.

Також Полторак понизив начальнка відділу зберігання пального та мастильних матеріалів складу пального цього ж центру Олександра Ляляєва.

Міністр звернувся до військової прокуратури України про початок кримінального провадження через виявлені зловживання цими чиновниками, повідомив він у Facebook.

«Вважаю неприпустимим таке ставлення до службових обов'язків офіцерів, які мали забезпечувати та контролювати стан справ у вищезазначеному підрозділі, а не створювати передумови для крадіжок майна армії. Усі результати перевірок передані мною Військовому прокурору для прийняття відповідних правових рішень та подальшого притягнення до відповідальності винних посадових осіб», — заявив він.

Короля і Мосунова позбавили всіх звань офіцерського складу, права на вихідну допомогу, права на пенсію військовослужбовця, права користуватися медичними закладами Міністерства оборони. Ляляєв буде призначений на нижчу посаду до іншої військової частини.

Окрім Короля, Мосунова та Ляляєва, Полторак також наклав дисциплінарні стягнення також наклали на старшого офіцера відділу забезпечення пальним та мастильними матеріалами управління забезпечення пальним та мастильними матеріалами Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами Збройних Сил України Тилу ЗСУ підполковника Ізваріна Дмитра Сергійовича.

Його звільнили з військової служби за службовою невідповідності (при цьому він буде позбавлений права на отримання вихідної допомоги при звільненні та право перебувати на квартирному обліку для отримання житла).

А також щодо начальника Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами Збройних Сил України Тилу Збройних Сил України полковника Кубаля Руслана Володимировича. Його понизити в посаді (буде призначений на нижчу посаду в органах військового управління).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: