У Львівській ОДА презентували програму супроводу інвестора

IMG_0367
Роман Филипів

Сьогодні, 24 липня, у Львівській ОДА презентували програмний продукт із супроводу інвестиційних проектів.

Як розповів під час презентації директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів, створення програмного продукту зумовлене трьома чинниками: приростом іноземних внутрішніх інвестицій на території області, дією системи супроводу інвестиційних проектів та забезпечення комфортного середовища для інвестора, а також необхідності удосконалення системи супроводу із застосуванням сучасних інформаційних технологій.  Про це йдеться на сайті Львівської ОДА.

«Цей інструмент, як загалом і система супроводу інвестиційних проектів, є безпрецедентною в Україні. Ніхто так не опікується суб’єктами господарювання, які вирішили тут нарощувати свої виробничі потужності. Це конкретна робота, яка розпочинається на етапі відбору чи пропонування земельної ділянки і продовжується аж до введення об’єкта в експлуатацію. Один із сервісів, які має даний ІТ-продукт, є розділ "Контрагенти". Цей сервіс дозволяє нам занести в базу даних усіх суб’єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти на території Львівської області. Клікнувши на будь якого суб’єкта господарювання ми отримуємо інформацію про основні його реквізити: назва підприємства, місце розташування, контактні дані керівника та відповідальної особи з якою ми постійно контактуємо. Суб’єкт господарювання реалізує певні інвестиційні проекти, їх може бути декілька і всі вони занесені в базу даних», - зазначив Роман Филипів.

Як наголосив директор департаменту економічної політики, нова програма містить не лише опис проекту, а й детальну дорожню карту його реалізації.

«Спочатку ми працюємо над тим, аби запропонувати відповідну земельну ділянку або об’єкт нерухомості. Далі, як правило, питання стосується розроблення містобудівної документації, детального плану території, громадських слухань, затвердження цього плану. Потім мова йде про розроблення землевпорядної документації з відповідними процесами, розроблення робочого проекту, затвердження, експертиза, отримання дозволу на початок будівельних робіт, будівництво підприємства. І ось так по кожному інвестиційному проекту є сформована дорожня карта з чіткими дедлайнами. Ми погодили так, що на території Львівської області ті чи інші дозволи чи погодження мають надаватися в мінімально затверджені законодавством терміни. Таким чином кожен інвестиційний проект має свою дорожню карту, чіткі дедлайни і ми можемо відстежувати яким чином він реалізується», -  зазначив Роман Филипів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: