Понад 50 митців у листі Сенцову закликали його припинити голодування

141360

Понад 50 українських діячів мистецтва написали лист до українського політв’язня Олега Сенцова з проханням припинити голодування.

Текст листа опублікував голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров.

«В українському суспільстві було переживання: чи маємо ми право просити тебе припинити голодування? Ми дуже хвилювалися, ми не наважувалися до тебе звернутися. З одного боку, ми єдині з тобою у твоїх вимогах. З іншого боку, ми боїмося за твоє життя і життя всіх хлопців», — йдеться у заяві.

Автори листа звернулися до Олега Сенцова зі словами «Заради любові до дітей, до нас, заради Бога просимо тебе зупинити голодування. Наполегливо просимо. Дуже просимо тебе!».

Також підписанти згадали про історію лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, який припинив своє голодування після отримання записки від науковця Андрія Сахарова. Сахаров просив припинити голодування, бо для всіх однодумців життя Джемілєва важливіше за його героїчну смерть.

Лист закінчили словами «Зроби цей подвиг заради любові».

Нагадаємо, український політв'язень, засуджений в Росії до 20 років ув'язнення, Олег Сенцов відповів на лист головної режисерки Громадського Анни Цигими.

Політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування. Станом на 24 липня, Олег голодує 72-й день. Сенцов вимагає звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: