Проект сміттєпереробного заводу може зазнати корегувань

zavod_ed29f

Проект сміттєпереробного заводу може зазнати корегувань з урахуванням зауважень екологів, а його зведення відбуватиметься паралельно із налагодженням у Львові роздільного сортування.

Про це вдалося домовитися під час робочої зустрічі між екологами  Міжнародної  організації «Екологія-Право-Людина»  і директором ЛКП «Зелене місто» Вадимом Ноздрею, інформує портал депутатів ЛМР.

«Головний результат зустрічі, якого вдалося досягнути, це вихід на спільну позицію, що пріоритетним завданням Львова на сьогодні має бути активне і дієве впровадження роздільного сортування –  із обов’язковим відбором органіки та пластику.  За два роки, що будуватиметься завод, сортування відходів має увійти в звичку львів’ян. А для цього місто має забезпечити всі умови, аби роздільне сортування діяло: мають бути окремі контейнери, домовленості з перевізниками про вивіз саме роздільних відходів», – говорить депутат ЛМР Ірина Оршак.

Читайте також: 12 компаній виявили бажання будувати сміттєпереробний завод у Львові 

Окрім того, після побажань екологів, Вадим Ноздря пообіцяв розглянути можливість додати у проект заводу процес анаеробного (безкисневого) збродження органічних відходів для виготовлення метану. Також важливо, що проект заводу передбачає наявність фільтрів, які «ловитимуть» випари, аби ті не потрапляли у навколишнє середовище.

«Отож перша частина будівництва заводу – це відокремлення  та переробка органіки. Друга – відділення вторсировини, яка може йти на переробку. Інші неорганічні відходи пресуватимуться та, зменшені в об’ємі, тимчасово вивозитимуть на доступні для Львова полігони», – говорить Ірина Оршак.

Також під час зустрічі Вадим Ноздря запевнив, що встановлення модулю для вироблення RDF-палива відбудеться лише за умови наявних попередніх домовленостей з цементними заводами про його купівлю. Саме проти вироблення RDF активно вистували львівські екологи, які називали цей процес недоцільним. Наразі ж на встановлення модуля навіть нема коштів і про це не йдеться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: