Троє львів’ян налагодили торгівлю наркотиками у колонії

tyurma-10

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації та збуту наркотичних засобів у Львівській виправній колонії №48 трьома раніше судимими львів’янами, двоє із яких, на момент вчинення злочину, відбували покарання.

Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Одному із зловмисників інкриміновано ч.3 ст.27-ч.2 ст.307 КК України (організація та керуванням підготовкою і вчиненням законного придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів у місця позбавлення волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб), двом іншим – ч.2 ст.307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів у місця позбавлення волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб).

У злочинну змову вказані особи вступили наприкінці серпня 2017 року.

Встановлено, що 39-річний зловмисник (та інші невідомі особи, матеріали щодо яких виділені у окреме провадження), який перебував на волі, у телефонному режимі отримував від 42-річного організатора вказівки щодо місця незаконного придбання наркотичних засобів, та у подальшому, у нічну пору здійснив перекид «пакунку» у виправну колонію, де їх отримував інший фігурант злочину – 34-річний співучасник злочину.

Так, злочинцям вдалось незаконно придбати та збути в місця позбавлення волі наркотичні речовини «бупренорфін» та «метадон».

Таку схему незаконного збуту наркотичних засобів у місця позбавлення волі викрили працівниками Нацполіції Львівщини спільно із службовими особами виправної колонії.

Обвинувальний акт скеровано для розгляду до Сихівського районного суду м.Львова.

У випадку доведення вини обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: