В Уряді розповіли, як вирішують проблему із хлором

630_360_1525431909-1087
Фото: Укрінформ

На засіданні Кабінету міністрів у четвер, 26 липня, буде розглядатися питання про створення державного резерву рідкого хлору.

Про це повідомив у середу, 25 липня, віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, коментуючи ситуацію з нестачею цієї продукції, яка використовується для знезараження питної води, пише «Укрінформ».

Він також розповів, що наразі низка водоканалів почала використовувати румунський рідкий хлор, а також очікуються його поставки з Узбекистану.

Коментуючи ситуацію довкола зупинки роботи «Дніпроазоту», – єдиного виробника рідкого хлору в Україні, Зубко сказав, що зупинка підприємства була «запланованим сценарієм» і зауважив, що з цим підприємством ще «доведеться розбиратися».

Нагадаємо, 15 червня робота підконтрольної олігарху Ігорю Коломойському компанії «Дніпроазот» – єдиного виробника рідкого хлору в Україні, який водоканали використовують для знезараження питної води – зупинилася через підвищення ціни на газ. Пізніше у компанії заявили, що готові відновити роботу за умови, що Антимонопольний комітет України дозволить підвищити ціни на цю продукцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: