Комітет Сенату США затвердив резолюцію проти окупації Криму

630_360_1530693133-3633

Профільний комітет верхньої палати Конгресу США, який опікується питаннями зовнішньої політики, затвердив проект резолюції для голосування в Сенаті, яка засуджує спробу Москви анексувати український Крим.

Про це повідомило Посольство України в США.

«Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США затвердив та рекомендував до схвалення верхньою палатою Конгресу резолюцію, яка засуджує незаконні намагання Росії окупувати Крим», - зазначили в українському диппредставництві.

У документі, зокрема, підтверджується позиція Сенату про те, що «Крим є частиною суверенної території України». Крім того, наголошується, що політика США повинна полягати в протидії спробам змінити статус, демографічну карту чи політичну природу Криму.

Водночас, резолюція засуджує порушення прав людини в Криму та підкреслює правову відповідальність РФ за такі злочини протягом часу, коли триває незаконна російська окупація півострова.

Американські законодавці закликали уряд США продовжувати застосування повноважень у частині санкцій проти Росії згідно із «Законом про протидію противникам Америки через санкції» від 2017 року. Сенатори також привітали зусилля щодо заохочення ЄС до впровадження додаткових санкцій, пов’язаних з Кримом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: