На Львівщині відбудеться фестиваль ТуСтань!

712938

Лицарські поєдинки, кінні турніри, автентичні ремесла, ярмарок, квести, нічний штурм і лазерне дійство: незабаром на Львівщині відбудеться ХІІІ фестиваль української середньовічної культури ТуСтань! 2018.

Як повідомляє прес-служба, особлива увага цьогоріч буде присвячена дітям. Для них створять Дитячу Фортецю із забавами, танцями, постановками та іншими атракціями.

«Найпотужніший фестиваль, що збирає кожного року все більше відвідувачів, це справді привід для гордості. Дійство дозволяє не лише зануритись в історію України, а й стати її учасниками. Надзвичайна енергетика фестивалю залишить лише позитивні спогади», - зазначила заступник директора департаменту з питань культури Львівської ОДА Ірина Гаврилюк.

На цьогорічному фестивалі формуватимуться окремі Ремісничі Цехи – цех книги, ювелірів, малярський, гончарний тощо. Ще одна новинка фестивалю – Бойова школа. Відвідувачі матимуть змогу не лише спостерігати за боями, а й спробувати власні сили у двобоях.

«Завдання фестивалю популяризувати пам’ятку, біля якої відбувається фестиваль та поглиблювати знання власної історії. Цього року буде показова бойова програма та нічний штурм, аналогів якому в нашій країна нема. Він буде максимально цікавий та зрозумілий усім. Окрім того, важливою частиною буде едукаційна частина, з лекціями, інтерактивами та майстер-класами», - зауважив керівник напряму історичної реконструкції Ярема Іванців.

Технологічною новинкою ТуСтані! буде локація Віртуальної реальності, в межах якої відвідувачі зможуть здійснити політ над фортецею.

Зазначимо, ХІІІ фестиваль української середньовічної культури ТуСтань! відбудеться 3 – 5 серпня поблизу села Урич на Сколівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: