Нацрада перевірить телеканал СТБ через підозру в порушенні прав дітей

8-10
Фото: ілюстративне

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України проведе позапланову перевірку телеканалу СТБ через підозру в порушенні прав дітей у передачі «Один за всіх».

Таке рішення Нацрада ухвалила в четвер на своєму засіданні у зв'язку зі зверненням Чернігівської облдержадміністрації і Уповноваженого Президента з прав дитини, повідомляє Укрінформ.

Як зазначалось на засіданні, до Національної ради надійшли листи Чернігівської ОДА і Уповноваженого Президента з прав дитини щодо порушення, на їхню думку, прав дітей у передачі «Один за всіх», яка транслювалася 1 квітня 2018 року в ефірі ПрАТ «Міжнародний медіа центр – СТБ».

Темою передачі, щодо якої надійшли звернення, була загибель дитини від жорстокого поводження, а однією з учасниць була неповнолітня дівчина.

Під час трансляції передачі її обличчя заретушоване, проте в анонсах обличчя неповнолітньої дівчини видно. Над неповнолітньою учасницею передачі у присутності глядачів, експертів і ведучого відбулося прилюдне фізичне насильство (побиття) з боку іншої учасниці передачі.

Крім того, як стверджується в листах ОДА і Уповноваженого з прав дитини, експерти і ведучі вдавалися до психологічного тиску на неповнолітню.

Оскільки трансляція цієї передачі має ознаки порушення вимог закону «Про телебачення і радіомовлення», Нацрада ухвалила рішення провести позапланову виїзну перевірку мовника з метою перевірки дотримання вимог законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: